TOP-TOY er et internationalt firma, der ejer detailkæderne BR og TOYS”R”US, og vi har mere end 300 butikker i Norden.

Gennem vores to kæder tilbyder vi en bred vifte af inspirerende produkter til børn. Det er vigtigt for os, at vores produkter giver børn i alle aldre mulighed for at udforske og udvikle kreativiteten samtidig med at de leger og har det sjovt.

De fleste af vores butikker findes i Norden, men vi har også mere end 20 BR-butikker i det nordlige Tyskland. Desuden har vi 4 BR-webshops og 4 TOYS”R”US-webshops.

Dette gør TOP-TOY til den ledende aktør på det nordiske legetøjsmarked.

 

BR

Historien om BR starter i 1950, hvor ægteparret Edith og Børge Rasmussen købte en aviskiosk i Roskilde. Det varede ikke længe, inden kiosken blev til en papirvarebutik med festartikler. Hvert år til jul oplevede Edith og Børge, at også legetøj var populært blandt kunderne.

Det var dog først i 1963, da deres sønner Bjarne og Henrik Gjørup blev en del af forretningen, at de besluttede sig for at ændre butikken til en decideret legetøjsbutik. Navnet blev BR-Legetøj efter Børge Rasmussens initialer. Det var Henrik Gjørups idé, den ene af Børge og Ediths to sønner. Han havde nemlig opholdt sig i USA i 1962, hvor han fik et grundigt indblik i detailkæder. Han præsenterede idéen for sin bror og far, og de syntes begge, at det var et interessant forretningskoncept, og sammen grundlagde de butikskæden, som vi i dag kender som BR.

Fra en enkelt butik til en helt kæde af butikker
Allerede i 1963 åbnede den anden butik i kæden. Det var i Slagelse, og i de efterfølgende år blev der åbnet en ny BR-butik hvert eneste år. Senere voksede kæden endnu hurtigere, og i dag er der BR-butikker i både Danmark, Norge, Sverige, Finland og Nordtyskland

 

TOYS”R”US

I 1987 åbnede TOP-TOY sin første kæde af megabutikker i Danmark. Kæden hed SUPERLEG, og den første butik lå i Tåstrup. Det var et nyt og anderledes salgskoncept, og kunderne var vilde med det.

I 1996 indgik TOP-TOY en aftale om at drive TOYS”R”US i de nordiske lande, og vores otte SUPERLEG-butikker blev til TOYS”R”US-butikker. Samtidig overtog vi fire eksisterende TOYS”R”US-butikker i henholdsvis Stockholm, Göteborg, Malmø og Rødovre.

I dag er der mere end 50 TOYS”R”US-butikker i de nordiske lande fordelt i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

 

I 2016 indgik TOP-TOYs ejere, Gjørup-familien, et partnerskab med kapitalfonden EQT.

Du kan læse mere om TOP-TOY på hjemmesiden TOP-TOY.com